tisdag 19 oktober 2010

the American

Vill ni se en låångsam film som kan sammanfattas med meningen "Pretty Woman meets the Bourne Identity"...ja, då skall ni se the American. Nya filmen med George Clooney, filmen som fick uppmärksamhet eftersom Svenskarna skall "leka" de onda i den. Den spelades delvis in i Jämtland, men av någon konstig anledning måste det vara Dalarna i filmen...asfåningt. Filmen är basserad på Martin Booth's novel- verkar inte vara en speciellt bra bok om detta är filmen...

Clooney spelar "hitman" och han har misslyckats lite med sitt jobb som denna gång var i Sverige. Nu jagas han av svenskar och han flyr till en liten by i Italien där han försöker att komma ur sitt yrke. Han får ett sista uppdrag som är att tillverka ett bra/lätt vapen till en kvinnlig kollega. I den lilla byn träffar han Clara, en hora som han blir kär i. Ja, det hela är lååångsamt och tråkigt, och ganska förutsägbart.
Skådespelet är väldigt platt, fotot känns oinspirerat, ljudmix är ok...men varför gjordes filmen? Den har ingen mening i någon genre.
Betyg: 1.a
the American (2010) bioaktuell

Inga kommentarer: