torsdag 23 juli 2009

Terminator Salvation: svag 4.a


Har du sett de första filmerna? Har du sett serien "Terminator: the Sarah Connor Chronicles"? Gillar du Terminator, så tror jag inte du blir besviken. I denna film har vi gått ifrån Sarah och följer hennes son John Connor som har blivit vuxen...ja, beroende på var i tiden vi befinner oss. Sarah Conner finns istället med på en bandspelare.

I denna film har robotarna blivit mer avancerade och fler än tidigare. De är i luften, på land och i vattnet. Krigsscenerna är spectakulära men bjuder inte riktigt på något nytt. John Connor spelas av Christian Bale som just nu är med i väldigt många filmer. Det kan bli för mycket av Christian Bale. Vi kan se honom i 3.10 to Yuma, I'm Not There, Batman*2, Public Enemeis premiär 24 Juli 2009. Men jag tycker han fungerar bra som John Connor.

I filmen finns även Sam Worthington, en skådis jag inte sett tidigare, som en ny avancerad terminator, men i detta fall är det inte hans styrka som står i centrum utan hans mentala bit. Han är programerad att vara en människa och har fått känslor. Denna terminator vet inte riktigt vad han är- detta blir det mest intressanta i kriget mellan människor och maskin. Även Sam är ett bra val i rollen.

Filmen är relativt välspelad, snyggt filmad och bra ljudeffekter. Den är inte så nytänkande och det saknar jag mer och mer på dessa påkostade actionfilmer från filmlandet nr. 1. Jag tror inte att du som Terminatorfan blir besviken, men inte är det en repris på T:2. Men vist är den värd att se på bio, och nog underhåller den.
I mindre roller kan vi se Michael Ironside (A-team, V) och Helena Bonham Carter (Sweeney Todd, Harry Potter)

Inga kommentarer: