torsdag 23 juli 2009

Star Trek: Klar 4.a


Så var den äntligen här, Star Trek. En film som tar sin handling till innan de 10 tidigare filmerna och de 5 serierna som gått på TV. Ett bra drag visade det sig. I Sverige har aldrig Star Trek slagit igenom på samma sätt som USA. Men genom att denna film har fått bra med uppmärksamhet och är väldigt välgjord så kanske TV4 ScienceFiction får nya och fler tittare på just Star Trek serierna som visas.

Det börjar år 2233 upptäker USS Kelvin ett ljusfenomen som senare visar sig vara ett svart hål. Plötsligt öppnar Narada, med kaptenen Nero (Eric Bana) i spets, eld mot USS Kelvin. Kriget är nu ett faktum och vår resa har bara börjat.

Genom filmen får vi lära känna James T. Kirk (Chris Pine) på djupet och vi får se hur han hamnade på USS Enterprise. Vi får se relationen mellan Kirk och Spock, och även se hur Spock (Zachary Quinto) var som barn och hur han påverkats av sitt kulturella arv från planeten Vulcan. Lt. Sulu (John Cho) får vi en del information om, men denna varelse hamnar en aning i skymundan om vi jämför med serien.
Filmen är väldigt snyggt gjord, välberättad och välspelad. Den är mycket underhållande och alla Star Trekfan bör vara nöjda med denna film, jag var väldigt nöjd- den bör ses på bio. Men detta är en film man kan se mer än en gång.

Inga kommentarer: