måndag 18 februari 2013

Mr. Willis, it's hard to die?!

Bruce Willis tidigare på Coffee for Real

Länken ovan går till ett tidigare inlägg jag skrev om Bruce...

Men nu har han försökt dö hårt för femte gången och han misslyckas igen. Oj, förstörde jag något nu?! Nej det kan jag aldrig tänka mig, för denne Bruce Willis, född 1955 i Idar-Oberstein, Västtyskland, gör inte så komplicerade filmer när det kommer till handlingen. Han är en actionstjärna som ofta får repliker som är klyschiga men ibland får oss att skratta. Bruce börjar närma sig 100 långfilmer och om några år är jag helt säker på att han har det i bagaget.

Mr. Willis har aldrig vunnit en Oscar, men en Golden Globe fick han redan 1987 för TV-serien "Par i Brott".

Han har även en Prime Time Emmy Award för sin roll Paul Stevens i TV-serien "Vänner". 2006 fick han sin stjärna på Walk of Fame.

Bruce Willis har gjort en hel del TV-serier, visste ni att han var med i "Miami Vice" 1984?!

Men det var som polisen John McClane i Die Hard (1988) han verkligen fick en plats i Hollywood och på vita duken. John McClane gick hem hos de flesta då han är lite av en hårding och ett "smart-ass", som dessutom är lite "dirty".

Han var även med i Titta han snackar...då tänker ni: "Som vadå?!" Jo, ungen-Mikeys- röst/tanke. Efter detta har det blivit fyra till Die Hardfilmer, en del jobb tillsammans med stor-regissörer som Quentin Tarantin, Luc Besson, Frank Miller och Robert Rodriguez. Han har även varit med i filmer som Charlie's Angels, Ocean Twelve och the Expendables utan att stå med i eftertexten.

2012 var ett av Bruce Willis mest arbetsamma år då han gjorde Moonrise Kingdom, the Expendables 2 och Looper på filmfronten och nu under 2013 är han aktuell med A Good Day to Die Hard och G.I. Joe: Retaliation. Sin City: A Dame to Kill For är också på G.

Nej, denne Willis är nästintill odödlig...men bara nästan!

Inga kommentarer: