måndag 19 december 2011

Sherlock Holmes: A Game of Shadows

Guy Ritchie gjorde även den första filmen, och det är Robert Downey Jr. som spelar Sherlock Holmes och Jude Law spelar Dr. John Watson. Sedan har vi ju svenskan Noomi Rapace med som Lisbeth Salander...eller vänta nu, hon spelar Madam Simza Heron...

I denna film skall Sherlock Holmes och Dr. Watson, med hjälp av bland andra Madam Heron, ta sig an skurken Professor Moriarty (Jared Harris). En man som planerar världskrig, eller i allafall inte tänker förhindra oenigheterna mellan Tyskland och Frankrike.

Filmen är väldigt snygg, precis som första filmen. Robert Downey Jr. och Jude Law är roliga som radarpar och tajmar varandra väl. Noomie Rapace gör ett godkänt jobb som zigenare. Sedan har vi då Guy Ritchies fascination för slowmotioneffekter. De är kostsamma och ställer vissa krav på skådespelarna, men används de allt för flitigt kommer tempot i filmen att dras ner för mycket och effekten blir inte uppskattad och tappar i "coolhets" faktor. Men det är en välgjord film, och även om jag inte tycker den är lika bra som den första så är det en bra biofilm. Det är dock inte, precis som jag tycker om den första filmen, inte Sherlock Holmes.

Betyg: 3
Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011)

Inga kommentarer: