tisdag 13 december 2011

Filmåret 2011

Nu är det nära att att filmåret 2011 snart är slut, och då passar det mycket bra att ta en titt på vad för filmer vi kunde se på bio i januari fram till nu...för vissa har vi glömt.
Filmen Narnia: the Voyage of the Dawn Treader fick börja året och sedan följde filmer som Svinalängorna, Gränsen, Trassel, the Kings Speech, Åsa Nisse: Wälkom to Knohult, True Grit, Super 8, Priest, Baksmällan 2, Pirates of the Caribbean: on Stranger Tides, Thor, Hur många Lingon Finns det i Världen, Winter's Bone, Captain America: the First Avenger, Smurfarna, the Three Musketeers, Svensson, Svensson: i Nöd och Lust, Nalle Puhs film: Nya Äventyr i Sjumilaskogen, TinTin, Huvudjägarna, the Twilight Saga: Breaking Dawn-part 1 och Arthur och Julklappsrushen. 

Det var några av de filmer som recenserats i Radio Dalarna under 2011.
En sammanställning av betygen ger följande resultat:
Betyg 1 delades ut till the Town, Smurfarna och Spykids 4D.
Betyg 2 delades ut till 17 filmer
Betyg 3 delades ut till 26 filmer
Betyg 4 gick till Gränsen, True Grit, Priest, Super 8, Jägarna 2 och Huvudjägarna.
Betyg 5 gick till the Kings Speech...men det är egentligen en 2010...fast vi fick den hit lite sent och därför hamnar den på 2011 års filmlista.
Men filmåret är inte slut ännu, vi väntar med spänning på Sherlock Holmes,
the Girl with the Dragon Tattoo och
 the Stig Helmer Story.

Tyvärr var det en del fina filmer som inte nådde biograferna i Dalarna, och en av dessa som jag tycker man missade var Drive med Ryan Gosling. En mycket annorlunda drama/thriller. Den finns på bloggen om ni vill läsa om den, annars skall ni hålla utkik efter den.

Inga kommentarer: