måndag 27 september 2010

Wall Street: Money Never Sleeps

Oliver Stone är tillbaka med uppföljaren till 80-talsklassikern Wall Street (1987). Michael Douglas är tillbaka som Gordon Gekko- ekonomiskt geni eller skurk...

Girighet kan förstöra det mesta, men det är ju inget nytt. Intressant är det iallafall att se hur pengar påverkar människan...eller är det spelet dom är ute efter, de som jobbar på Wall Street. Gordon Gekko har suttit inne för skattefusk och att ha manipulerat finansvärlden, nu släpps han äntligen ut. På Wall Street jobbar en mycket lovande affärsman, Jake Moore (Shia Labeouf) som bara råkar vara tillsammans med Gekkos dotter. Plötsligt går allt utför och panik uppstår på börsmarknaden. Zabel, som är Moores mentor och högsta höns inom ett stort företag tar sitt liv när han ser att allt går åt skogen. Bretton James (Josh Brolin), en annan storfräsare inom affärsbranchen verkar klara börskraschen väl...och Moore får jobb hos honom, men inte för att nå framgång utan för att ta reda på den verkliga anledningen till Zabels självmord. Bakom Moore står Gekko, som har egen vinning i sikte.

Jag kan tillägga att Eli Wallach är med i filmen, ni vet "the Uggly" i the Good, the Bad and the Uggly. Charlie Sheen dyker också upp i en av scenerna för att väva in lite av Gekkos ursprung.

Filmen är helt ok tycker jag, och gillade man Wall Street så tror jag man finner denna uppföljare helt ok. "Greed is Good" sa Gekko i den första filmen...och jag tror inte han har ändrat åsikt.

Wall Street: Money Never Sleeps (2010) bioaktuell
betyg 3

Inga kommentarer: