måndag 23 augusti 2010

Puss

Jag funderar ofta på hur producenterna eller SFI väljer ut filmer i Sverige...det kommer så otroligt mycket skit på bio, varför inte bara skicka det till TV direkt? Men jag antar att de som pitchar idéerna är bra på sitt jobb eftersom de får personerna som bestämmer om stöd/pengar och gå på deras trix. Sen är det väl filmskaparen i sin tur som misslyckas.

Puss är regisserad av Johan Kling, mannen bakom Darling som kom för några år sedan, den fick ju hyffsad kritik, men varför? Den var ju ärligt talat inget speciellt- förutom att jag inte vill tro att det finns sånna människor som Eva (Michelle Meadows). Denna film känns som en uppföljare till Darling, en del av skådespelarna går igen- Michelle är med igen men spelar Eva, fast under ett annat namn...kanske är hon typcastad och kommer bara att få spela tråkiga, osympatiska tjejer nu...eller så kan hon inget annat. Michael Segerström är med igen också, han spelade Bernard i Darling. Här spelar han en synisk och missnöjd teaterägare och han är inte nöjd med ensamblen som just nu hyr lokalen. Michael Segerström är halva filmen...

Det handlar alltså om ett teatersällskap i Stockholm där det repas för om två veckor skall en egenproducerad pjäs gå upp. Katja (Susanne Thorson) verkar vara den ende som verkligen vill sätta upp pjäsen och vara skådespelare-men de andra är ju där av fri vilja, eller? Det är ca 15 individer som kretsar runt på teatern och man får inte någon känsla för någon av dom...de är olyckliga själar som dricker vin, röker och snackar skit. Alexander Skarsgård är apkass och om Herr Segerström är halva filmen så är Gustaf Skarsgård den andra halvan. Skådespelet är teatraliskt och segt, filmen skall vara en fjäderlätt komedi, med den är snarare fjädertunn. Och vem kommer på att göra en nästan 2h lång komedi...det är ingen som kan vara rolig så länge! Nej, jag skrattade inte någon gång och jag ser filmen som en TV-film och kanske ett litet misslyckande.

Puss (2010) bioaktuell betyg 2.a

Inga kommentarer: