fredag 21 december 2012

Life of Pi/ Berättelsen om Pi

En ny Avatar, skrev tidningen "Times". Dessutom regi av Ang Lee (Crouching Tiger, Hidden Dragon) gör inte att förväntningarna är låga. Detta är utan tvekan en biofilm för 3D fantaster och fotot är bland det bästa jag har sett. Skådespelet är inte heller dåligt...men, detta är helt enkelt inte min typ av berättelse. Det skall in mycket om denna Indiske lille pojk och början är bra. Tyvärr måste familjen ge upp sitt fina Zoo (och Zoon vet vi alla inte alltid är för djurens bästa) och flytta till Kanada.

Här börjar lidandet för Pi, motgång efter motgång slår emot honom. Filmen är byggd från en författare som har fått idétorka, men genom ödet träffar han en av Pi's bekanta som säger åt honom att träffa Pi. Pi återberättar nu händelserna kring en fruktansvärd natt som ledde till månader på en liten livbåt.

Detta blandas med fantastiska bilder och relationen mellan tigern Richard Parker och Pi. Det blir lite långdraget mellan varven och detta tilltalar mig inte. Men jag tror många kommer gilla detta tragiska drama och många kommer uppskatta fotot, färgerna och miljöerna. Men det är inte en ny eller "nästa Avatar" även om vissa bilder kan påminna om den.

Betyg. 3.a
Life of Pi (2012)

Inga kommentarer: