måndag 15 oktober 2012

Savages

Oliver Stone ger sig på en film för en yngre generation.

Det var ett tag sedan Natural Born Killers dök upp på vita duken. Efter det har Stone åldrats med att göra politiska filmer. Här skall han försöka göra sig känd inom en yngre generation...men samtidigt hålla kvar den äldre. Stjärnor som John Travolta, Benicio del Toro och Salma Hayek skall hålla oss äldre på spänn, samtidigt som Taylor Kitsch (John Carter-ögon godis för unga tjejer), Aaron Taylor-Johnson (Kick Ass) och Blake Lively (Serena i "Gossip Girl") skall få en yngre generation att uppskatta honom.

Det fungerar sisådär...
Manuset är enkelt, knarklagning mellan Mexico och USA. Två killar, Chon och Ben, har tagit med sig marijanafrön från Afghanistan när de var där på militäruppdrag/krig. Denna Marijana är den bästa i hela världen!!! Självklart går inte allt som det skall och tjejen som de delar på blir kidnappad.

Krig över kärlek och knark börjar och det slutar med två slut. Det tråkiga är tempot i filmen, det är seeegt. Sen har jag lite svårt för O (Blake Lively)- deras tjej- som även fungerar som en slags berättare av denna historia. Bilderna är snygga, men det är för många av dom, klippa, klippa!!

Sen är det lite svårt att fatta tycke för någon i filmen, alla är ganska ointressanta egentligen...kanske är det Salma Hayeks roll, Elena, som håller ett litet djup. Annars är våldet för grovt utan anledning och det är lite för många stunder då jag bara väntar på att historien skall framåt.

Ingen Natural Born Killer, med andra ord. Tyvärr!

Betyg. 2.a
Savages (2012)

Inga kommentarer: