lördag 20 oktober 2012

Hotell Transylvanien

Sony Pictures Animation försöker konkurrera med Disney Pixar och DreamWorks...och de lyckas ganska väl. Animationen är helt klart snygg och storyn ganska bra, men detaljerna och humorn kanske skulle ha bearbetats en aning.

Hotell Transylvanien handlar om föräldraskap, rädsla, förutfattade meningar och monster vs människor. Det positiva är att vampyrer inte längre dricker människors blod eftersom vårt blod blivit för fett för vampyrerna...men andra ord finns det något positivt med våra kassa matvanor.

Dracula har bestämt sig för att bygga ett hotell där monster kan ta igen sig och slipper de onda människorna. Vi får träffa Frankenstein (monstret), mumier, den osynlige mannen, zombies och massa andra trevliga typer. Denna gång är de på hotellet för att fira Draculas dotter som fyller 118 år. Dottern Mavis är mycket nyfiken på människor och ville till en början lämna hotellet för ett äventyr i den stora världen. Men Dracula är inte beredd att släppa sin dotter, han ser henne fortfarande som en lite flicka. Detta kan inte bli bra!!!

Det är tydliga budskap i filmen och den är lite kul ibland, men det blir inget woaw från varken mig eller barnen i publiken. Det är ytterligare en ok barnfilm till samlingen, ett plus är i tiden den släpps, det är Halloween- månad, så det skulle inte passat någon annan tid.

Betyg: 3.a
Hotell Transylvanien (2012)

Inga kommentarer: